Byggnadsställning uthyres.

Behöver du hyra byggnadsställning? (Only inSwedish)

Lättmonterad Monzon modulställning i aluminium på trailer uthyres. Perfekt för fasadarbeten eller målning. Ej mur och puts. 9m bredd och 6m hög i mitten (arbetshöjd 8.5m) ger att ställningen täcker 67m2, det räcker för gaveln på de flesta normala villor. Ställningen är godkänd enligt AFS 2013:4. Lastklass 3.

En modulställning är mycket flexibel och kan monteras antingen på höjden eller längden. Den kan byggas där terrängen är ojämn då fötterna är ställbara upp till 60cm. Även starkt lutande mark klaras genom att spirorna kan förskutas i steg om 50cm på höjden. Du väljer också själv var du vill sätta gång-planken, var 50 höjdcm finns en krans.

Djupet är 73 cm och man skruvar fast den i väggen så den blir mycket stabil. Jag har också extra halvplank så man kan bygga ut ställningen och fixa en arbetsyta för maskiner som t.ex. en kap/gersåg som kan stå uppe på ställningen utan att den är i vägen. Alla mina plank, utom de med lucka, är av perforerad aluminium vilket ger extrem halksäkerhet. Vi kör ut, bygger (upp till 9m), lämnar grön skylt, samt monterar ner ställningen. Förmånliga priser. Har du ställningsbyggarkompetens så kan du hämta och bygga själv, annars vill jag göra det. Ställningen ligger på ett släp, dras med vanlig personbil, 1200kg. Ställningen finns i Mölndal.

Prisexempel hel ställning inkl moms:
9 m bred och 6 m hög enl bild ovan = 1500 kr/vecka.
(8m arbetshöjd i mitten, 6m på sidorna)
Utkörning inom Göteborgsområdet: 625 kr.
Uppsättning (vid normala förhållanden) inklusive rivning: 2500 kr.
(Om du är behjälplig med frambärning mellan trailer och ställning.)

image


Modulställning jämförd med Ramställning och Rullställning:
En ramställning påminner om en modulställning men i en **ramställning** är du begränsad till fasta höjder på planken med 2 meters mellanrum vilket ger mycket mindre flexibilitet än modulställningens 50cm.

En **Rullställning** är inte en byggnadsställning utan är avsedd att byggas som ett torn med bredd 2-2.5m som man inte skruvar fast i väggen utan stöttar med strävor mot marken. Eftersom den inte skruvas fast så blir det ganska rangligt. (jag hade en sån men bytte bla av det skälet.) Den funkar bra om man bara skall t.ex. måla fönster på låg höjd och vill ta ett fönster i taget men när man skall jobba med en vägg så blir det krångligt att flytta ställningen hela tiden.
Om man bygger en rullställning på bredden så kan man inte gå mellan delarna utan måste klättra ner från den ena och sedan upp i den andra eftersom gavlarna fungerar som stegar.
image
En rullställning